Gezel

Gezel

Speelhout biedt je aan om gezel te worden. Een gezel is iemand die een ambacht wil "leren" of in deze context ermee wil kennis maken. Je kan bij Speelhout terecht om te proeven van het houtbewerken.

Meerdere mensen vroegen me al om eens iets te mogen maken in het atelier of om te leren hoe iets gemaakt wordt. Dit kan met het programma "gezel van Speelhout". Het programma houdt in dat je een (korte) periode van enkele halve dagen onder mijn persoonlijke begeleiding doorbrengt in het atelier om er enkele knepen van het ambacht te leren. We werken samen aan enkele lopende opdrachten van Speelhout en gaan ook heel specifiek op maat van de gezel een houten voorwerp maken die je meeneemt aan het einde van het programma waarin verschillende houtbewerkingstechnieken aan bod komen. Slechts één gezel per keer wordt begeleid. Het programma is geschikt voor jong (vanaf pakweg 12 jaar) en oud.

Sommigen komen langs omdat ze altijd al eens wilden proeven van het houtbewerken. Anderen willen hun hoofd eens leegmaken of ontdekken wat in hen verborgen zit. Wat ook je drijfveer is hout voelen, ruiken en bewerken is een activiteit die je helemaal zal beroeren.

Wil je meer weten over dit aanbod, contacteer me.