Aanbod

We hebben allemaal wel ergens verlaten hout liggen. Een oude stoel, een tafeltje of ander meubel. Een stukje hout van een verbouwing of zelfs een afgezaagde tak uit de tuin. Met al deze grondstoffen maak ik nieuwe voorwerpen. Bezoek de shop voor het assortiment.

Enkele voorwerpen hebben een bijzonder verhaal. Deze vind je hieronder:

 

 

Wensbrug

Een wensbrug is een geschenk als aanmoediging of steun voor wie met een uitdaging geconfronteerd wordt.

Een wensbrug staat op twee “stenen”: de steen van gisteren waarop we verder bouwen en de steen van morgen, waar we naartoe gaan. De brug is vandaag. Elke dag slaan we een brug tussen het verleden en de toekomst. Elke dag zijn we onderweg, ook al denken we soms dat we stilstaan. De brug drukt hoop uit. Somewhere over the rainbow.

De wensbrug is een brug naar morgen. Omdat de wensbrug zo bijzonder is, heb ik ervoor een aparte website gemaakt.

 

Wijze bootjes

Wijze Bootjes zijn kleine houten bootjes gemaakt uit verlaten hout door Speelhout. Ze zijn bedoeld als een geschenk. Op het zeil van het bootje staat een “wijsheid”: een citaat, een gedachte, een spreuk… die de ontvanger van het bootje helpt op de tocht door het leven.

De mast van het bootje is een potlood van Speelhout. Zo kan de schipper eigen ervaringen in wijsheid omzetten.

Het bootje staat symbool voor de tocht die elk van ons maakt. Wie goed wil zeilen, kijkt naar de zee en luistert naar de wind. Wie nederig is voor de elementen, maakt de mooiste reizen.

Ontdek ze in de shop.

Voor de specialisten:

De lengte van het bootje, de breedte en de hoogte zijn gemaakt volgens de rij van Fibonacci, een bijzondere reeks van getallen, die bepaald wordt door een “recursieve definitie”, wat zoveel wil zeggen als dat wat komt, bepaald is door wat ervoor werd vastgelegd. Zo ook wijsheden. We ontdekken onze eigen wijsheid slechts op basis van wat we zelf ervoor ontdekt hebben.

Maatwerk

Heb je een oud meubel, wat restanten hout van een verbouwing, een tak uit de tuin, een houten voorwerp met een verhaal dat kan omgebouwd worden en wil je je eigen verhaal vertellen, contacteer me gerust.

 

Hieronder vindt u enkele stappen van uitgevoerde maatwerkprojecten.

Poppenhuis

Voor een vijfjarig meisje maakte ik een "natuurlijk" poppenhuis gemaakt uit snoeihout uit de tuin. De mama bezorgde me enkele takken, foto's en zelfgemaakte schetsen. Het huisje werd op maat van haar poppen gemaakt. Met restjes kon het meisje het huisje zelf inrichten.

Retro-TV

Een man verbouwde zijn en huis en vrienden zochten naar een gepast geschenk. Met houtresten uit zijn verbouwing (OSB, CLS,  een stukje stof van een vod, en zelfs een wat oudere tablet) werd een Retro-TV gemaakt.

Tienerbureau

Een massieve oude eiken vestiairekast werd overbodig. Het gezin had nu een tienerbureau nodig, aangepast aan de afmetingen van de kamer. Het hout kreeg een nieuw leven op de kamer van de jongen...